ВУКОВЦИМА УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ И НАГРАДЕ

У организацији Кабинета председника општине и Канцеларије за младе општине Пландиште, носиоци Вукове дипломе, 10 ученика из све три основне школе са територије општине Пландиште, примили су дипломе и награде за постигнути успех. Председник општине, Јован Репац је најбољим ученицима, “вуковцима”, у присуству родитеља, директора школа, директорке Народне библиотеке Пландиште, директора КОЦ-а ”Вук Караџић” и представника Локалне самоуправе уручио заслужене награде, Вукову диплому, књигу и новчану награду у износу од 5.000 динара.

У школској 2016./2017. години, у општини Пландиште, из све три основне школе, укупно је било 10 носилаца Вукове дипломе, популарно званих, “Вуковаца”. Навјише их је из највеће основне школе, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Пландиште, (8), Драгана Шкорић, Милица Пандуров, Јелена Јовановић, Анабела Јаворина, Амелија Корња, Миливој Момир, Мануела Гајта и Александар Хорват. Ученице генерације су Драгана Шкорић и Анабела Јаворина. У ОШ „Јован Стерија Поповић“ Велика Греда, “вуковац”, уједно и ученик генерације је Лана Керкез и у ОШ „Јован Јовановић-Змај“ ученик генерације и једини “вуковац” је Анастасија Додић.

-Трудила сам се, много сам радила и желела сам да будем ученик генерације и најбоља у школи. Осим тога, похађам школу страних језика, учим енглески и за четири године учења успела сам да савладам Б2 ниво. И на то сам јако поносна. Треба да кажем, да без помоћи родитеља то сигурно не бих успела – рекла је Лана Керкез из Милетићева, ученик генерације у ОШ ”Јован Стерија Поповић” у Великој Греди.

Анастасија Додић је много радила да би дошла до овог успеха. Њена жеља је да настави стопама мајке па ће зато уписати средњу медицинску школу а након тога и факултет. Исто је и са Анабелом Јаворина, она истиче да воли анатомију па јој је жеља да студира медицину. Драгана ће уписати средњу економску школу а након тога и Економску факултет, каже да жели да буде економиста, као њен отац и да је лепо бити вуковац и ученик генерације.

Уручивши дипломе и награде, председник Општине је честитао вредним осмацима, пожелео да са истим темпом и истим успехом наставе даље школовање и да се, по завршетку студија, врате у општину Пландиште.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top