ЗВАНИЧНО ОТВАРАЊЕ ПРОЈЕКТА ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ „ЗАЈЕДНО ЗА ИНКЛУЗИВНУ ЗАЈЕДНИЦУ“

Општина Пландиште ће ове године реализовати два пројекта из Програма прекограничне сарадње INTERREG IPAРумунија-Србија. У пројекту „Заједно за инклузивну заједницу“ Cod eMS RORS 17, Општина Пландиште је партнер као и организација „Save the Children“ (филијала Темишвар) док је Фондација за рехабилитацију „Speranca“(Темишвар) водећи партнер. Укупан буџет пројекта је 234043,95 евра од којих ће ЕУ донирати 219,835.78, Период имплементације је од 23.06.2017 до 23.12.2018.

Прва активност пројекта на којој су учествовали представници сва три партнера у пројекту је била Промотивна конференција пројекта која је одржана 2. август 2017. у хотелу Check Inn Темишвар. Активности пројекта и задатке партнера у пројекту је предтавио менаџер пројакта, психолог Себастиан Биланин, представник водећег партнера. Уопштено о пројекту и идеји пројекта говорила је Летициа Баба, извршни директор Фондације „Speranta“.

Пројекат „Заједно за инклузиву заједницу“ намењен је деци која живе у пограничним регијама, деца из руралних средина, из етничких заједница, деца из сиромашних средина или оној са посебним потребама или деци која представљају угрожене групе са високим ризиком од социјалне образовне и културалне искљученост. Циљ пројекта и сва три партнера на пројекту је да преко 500 деце, наставника, као и комплетна заједница у Банлоку и Ливезиле у Румунији и Пландишту у Србији, научи да се суочава са проблемима и постане инклузивна.

Пројектом „Заједно за инклузивну заједницу“ желимо да подржимо повеćање нивоа социјалне, образовне и културалне инклузије деце из маргинализованих група у пограничном подручју – рекао је на Промотивној конференцији менаџер пројекта.

Овом догађају присуствовали су у поред представника партнера у пројекту и представници локалних власти, јавних институција, невладиних организације из Румуније и Србије и Ирена Радојчић, конзул Генералног конзулата Републике Србије у Темишвару.

Општину Пландиште су представљали Владан Младеновић, потпредседник СО Пландиште и чланови пројектног тима, Ђурђевка Тафра и Родика Грујеску.

Scroll to Top