ИЗВЕШТАЈ СА 10. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПЛАНДИШТЕ

ОПШТИНА ПЛАНДИШТЕ ОСНИВАЧ
ЈП “ПОЛЕТ” ПЛАНДИШТЕ

Последња, 10. седница Скупштине општине Пландиште, прва у овој години, одржана је у понедељак 06.02.2017. године. На дневном реду седнице којом је председавао председник СО Пландиште, Ендре Сабо, било је укупно 8 тачака. Седници је присуствовао и председник Општине, Јован Репац као и начелница Општинске управе, Александра Мак Одавић. Одборници СО Пландиште, прво су усвојили Одлуку о организацији Општинске управе Општине Пландиште. У оквиру ове тачке је речено да се Одлука доноси због усклађивања Одлуке о организацији Општинске управе општине Пландиште са Одлуком о одређивању матичних подручја на територији општине Пландиште којом је утврђено да општина Пландиште има 8 матичних подручја. Одлуком су утврђена и седишта матичних подручја.

Након тога, одборници су изгласали одлуке које се односе на Јавно предузеће “Полет”. Прво је изгласана Одлука о измени Основачког акта Јавног предузећа “Полет” Пландиште јер су Уговором о преносу оснивачких права између Владе Републике Србије и Општине Пландиште, оснивачка права и оснивачки улог пренети у целости на Општину Пландиште, што значи да је Општина Пландиште оснивач ЈП ”Полет” Пландиште. Одборници су изгласали и Решење о давању сагласности на измене Статута Јавног предузећа “Полет” Пландиште.
На 10. Седници Скупштине општине Пландиште изгласано је и Решења о разрешењу чланице Савета за здравље Општине Пландиште као и Решење о именовању два члана Савета за здравље Општине Пландиште. Такође, одборници су изгласали и Решење о разрешењу а након тога и Решење о именовању три члана Управног одбора Предшколске установе “Срећно детињство” Пландиште.

На последњој седници Скупштине општине Пландиште није било одборничких питања.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top