ИЗВЕШТАЈ СА 11. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПЛАНДИШТЕ

Последња 11. седница Скупштине општине Пландиште одржана у четвртак, 09.03.2017. године на дневном реду је имала укупно 25 тачака. Седницом је председавао председник СО Пландиште, Ендре Сабо. Одборници СО Пландиште, прво су разматрали Предлог Решења о престанку мандата одборника Скупштине општине Пландиште, Милана Селаковића, а након тога и Предлог Одлуке о суоснивању Јавног предузећа за просторно и урбанистичко планирање и пројектовање “Завод за урбанизам Војводине” Нови Сад. У оквиру друге тачке је речено да се отварају веће могућности за Општину што се тиче просторног и урбанистичког планирања и ангажовања Завода за потребе општине Пландиште. До сада је, из АП Војводине, прихватло 30 општина да буду суоснивачи Завода. Након тога, одборници су разматрали и усвојили Одлуку о спроводјењу Јавног конкурса за избор директора Јавног предузећа “Полет” Пландиште са предлогом текста Огласа о Јавном конкурсу за избор директора Јавног предузећа “Полет” Пландиште а нако тога су разматрали и Програма пословања ЈП ”Полет” Пландиште за 2017. годину.

Одборници су на 11. седници СО Пландиште дали сагласност на Статут Историјског архива Бела Црква, Предлог Решења као и на измене Статута Народне библиотека Пландиште које се односе на број чланова Управног и Надзорног одбора који ће од сада уместо 5, имати 3 члана. Након тога, у више тачака дневног реда, одборници су усвојили Решења о разрешењу председника и чланова Управног и Надзорног одбора као и Решења о именовање нових чланова Дома здравља “1. Октобар” Пландиште, Центра за социјални рад Пландиште, Народне библиотеке Пландиште и Културно-образовног центра “Вук Караџић” Пландиште. Разрешења старих и именовања нових Управних и Надзорних одбора нашла су се на дневном реду 11. седнице СО Пландиште због истека манадата управљачких тела установа чији је оснивач Општина Пландиште.

На последњој седници СО Пландиште, одборници су усвојили и Решење о именовању Надзорног одбора Јавног предузећа “Полет” Пландиште а након тога и Решење о разрешењу председника и чланова Надзорног одбора Јавног предузећа “Полет” Пландиште. Последња тачка дневног реда су одборничка питања.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top