ИЗВЕШТАЈ СА 36. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА – ПРЕДЛОЖЕН ПРВИ ДОПУНСКИ БУЏЕТ

Последња, 36. седница Општинског већа општине Пландиште одржана је у петак, 24.03.2017. године. Седницом је председавао председник општине Пландиште, Јован Репац. Пре усвајања дневног реда, председник је предложио допуну дневног реда предлогом Решења о измени Решења о образовању Комисије за доделу једнократне помоћи у натури у општини Пландиште. После усвајања записника са 34. и 35. седнице већници су прво разматрати Предлог Извештаја о раду Општинског већа Општине Пландиште за 2016. годину, а затим су утврдили Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Пландиште та 2017. годину (Први допунски буџет). У оквиру ове тачке, речено је да се буџет за 2017. годину пројектује на 474.150,105 динара. Након тога уследио је Предлог Одлуке о измени Одлуке о локалним административним таксама, Предлог Одлуке о измени Одлуке о утврђивању висине накнаде за установљење права службености на грађевинском земљишту у јавној својини општине Пландиште, Предлога Одлуке о измени Одлуке о комуналном реду, Предлога Одлуке о измени Одлуке о јавном водоводу, Предлог Одлуке о измени Одлуке о одвођењу и пречишћавању отпадних и атмосферских вода и Предлог Одлуке о измени Одлуке о сахрањивањима и гробљима. Измене у овим Одлукама односе се на казне.које ће убудуће, бити фиксне. Већници су на последњој седници утврдили и Предлог Одлуке о мрежи предшколских установа на територији Општине Пландиште, а након тога су разматрати Одлуку о изменама и допунама Статута Предшколске установе “Срећно детињство“ Пландиште и утврдили Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Статута Предшколске установе “Срећно детињство” Пландиште. На 36. седници Општинског већа општине Пландиште, разматран је и Извештај о раду Историјског архива Бела Црква, Извештај о раду Народне библиотека Пландиште и Извештај о раду Културно образовног центра “Вук Караџић” Пландиште, све за 2016. годину а након тога су утврђени и предлози Решења о давању сагласности на ове Извештаје за 2016. годину.

Чланови Већа су разматрали и Извршење плана рада Дома здравља “1. октобар” Пландиште за период од 01.01.2016. – 31.12.2016. годину, Наративни извештај о раду Центра за социјални рад, такође за прошлу годину у оквиру кога је речено да је током прошле године у систему социјане заштите било 1792 лица са територије општине Пландиште. Разматран је и Извештај о раду Црвеног крста Пландиште у које се наводи да је током прошле године подељено 17 тона хуманитарне помоћи и да је кроз неколико едукација прошло 261 лице. И за ове Извештаје, већници су утврдили Предлоге Решења о давању сагласности. Након тога, чланови Већа су на 36. седници, једногласно утврдили предлоге Решења о измени Решења о образовању Комисије за избор директора јавног предузећа и предлог Правилника о увођењу процедуре за плаћање рачуна у Општинској управи Општине Пландиште. Усвојен је и Закључак о усвајању треће допуне и измене Плана јавних набавки за 2017. годину у оквиру којих је речено да је до допуна дошло због аплицирања по јавном конкурсу за финансирање и суфинасирање пројеката Аутономне Покрајине Војводине које расписује Управа за капитална улагања. Већници су упознати и са Коначним предлогом за одобрење годишњих и посебних програма у области спорта за 2017. годину. За 19 годишњих програма одобрено је 8 милиона динара а за 7 посебних програма, укупно је одобрено 110.000,00 динара.

На дневном реду 36. седнице Општинског већа били су још и Предлог Решења о измени Решења о образовању савета за безбедност саобраћаја Општине Пландиште, Предлог Решења о измени Решења о образовању Савета за управљање миграцијама, Предлог Решења о измени Решења о образовању Комисије за спровођење јавног конкурса за расподелу буџетских средстава црквама и верским заједницама као и Предлог Решења о измени Решења о образовању Комисје за утврђивање основаности захтева и висине наканаде штете настале услед уједа напуштених животиња.

Претпоследња и последња тачка били су захтеви и молбе грађана у оквиру које је речено да ће једнократне новчане помоћи искључиво бити у надлежности Центра за социјални рад општине Пландиште.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top