ДОНАЦИЈА АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ ПОЉСКЕ

ЧЕТИРИ ЕКГ АПАРАТА ЗА ДОМ ЗДРАВЉА ПЛАНДИШТЕ

Дому здравља „1. Oктобар“ Пландиште амбасадор Републике Пољске, његова екселенција Рафал Перл, званично је уручио донацију, четири ЕКГ апарат који ће се налазити у амбулантама у Хајдучици, Великој Греди, Маргити и Јерменовцима. Донација у износу од 7.550 евра добијена је од Републике Пољске посредством Амбасаде у Београду а на основу пројекта под називом „Побољшање доступности основне здравствене неге за пацијенте Дома здравља у Пландишту“ са којим је Дом здравља Пландиште конкурисао на конкурсу који Амбасада Републике Пољске у Београду почетком године расписује за финасирање пројеката из области културе, заштите животне средине, образовања и здравства.

Ове године на конкурс се јавило 179 општина са исто толико пројеката од којих је комисија након више селекција, одабрала 9 пројеката за финансирање. Један од тих пројеката је био пројекат Дома здравља Пландиште.

На задовољство запослених у Дому здравља а на корист становништва општине Пландиште, захваљујући Влади Републике Пољске, купњена су четири нова ЕКГ апарата који се већ користе у амбулантама. Званичној предаји ЕКГ апарта амбуланти у Хајдучици присуствовали су и функционери општине Пландиште, Јован Репац, председник, Душан Ћурчић, заменик председника, Владан Младеновић, заменик председника СО Пландиште и Мирослав Петровић, директор ЈП „Полет“ Пландиште. Том приликом, његова екселенција Рафал Перл је изразио задовољство што је посетио општину Пландиште поводом успешног завршетка једног од пројекта „Развојне помоћи“.

– Данас смо донели 4 ЕKГ апарата за амбуланте у општини Пландиште. Република Пољска је приjатељска земља и ми смо препознали потребе ваше општине. Подршка здравственом систему је у нашем фокусу и ми смо ваш пројекат препознали као важан. Ово је само почетак наше сарадње, јер тежимо да помоћ пружимо не само великим градовима, помажемо и мање градове, варошице, општине, села. Желимо да покажемо да је Пољска једна братска, словенска држава али, такође желимо да имамо и конкретан допринос у једној средини, да помажемо и оставимо добар утисак. Сматрамо да је предлог пројекта био добар и да је заслужио да га подржимо, рекао је амбасадор Републике Пољске, Рафал Перл.

Председник општине, Јован Репац је захвалио директору Дома здравља Пландиште и његовој екселенцији, амбасадору Републике Пољске у Србији на успешном пројекту и том приликом рекао да се надамо наставку започете сарадње. Председник је рекао да је Општина Пландиште демографски једна од најстаријих у Војводини и Србији и да локлана самоуправа тежи да старим људима пружи што је могуће већу негу и створе што бољи услове за живот, водећи рачуна о свим својим становницима.

– Наставићемо да радимо и даље и настојаћемо да више дана у недељи раде сеоске амбуланте јер је тенденција свих да се у селу живи као и у граду, рекао је председник Општине, Јован Репац.

Др Небојша Дрљевић, директор Дома здравља у Пландишту је поздравио госте и захвалио амбасадору Перлу што је пројекат Дома здравља финансиран. Директор је рекао да је то само почетак њихове сарадње која ће бити много већа и значајнија за све становнике општине Пландиште.

– Овај пројекат је започет са Општином и то је наставак наше бриге о становницима општине Пландишта будући да смо у претходном периоду имали много значајних пројеката, почев од подршке ресорног министарства које је отворило рентген службу, покрајинског секретаријата који је обезбедио ултразвучни апарат и више санитетских возила, стоматолошку столицу за поновно отварање зубне амбуланте у Јерменовцима. Захвалио бих се Општини, на челу са председником, Јованом Репцем која нас максимално помаже од адаптације фасада амбуланти до одржавања возила и све што је потребно да би се повећала и побољшала здравствена заштита становништва у нашој општини, рекао је директор Дома здравља, др Небојша Дрљевић.

Scroll to Top