Dukati u Francuskoj

Margita-  Kulturno umetničko društvo„ Dukati “ iz Margite ovih dana je na svojoj petoj međunarodnoj turneji, od osnivanja. Nakon Rumunije, Bugarske, Ukrajine i Poljske, ove godine folkloraši iz Margite učestvuju na Internacionalnom festivalu folkora koji se održava u mestu Bedarieux, na jugu Francuske, 40 km udaljenom od Monpeljea. Turneju u Francuskoj u trajanju od sedam dana, vredni fokloraši zaslužili su ,isključivo predanom radu i dosada postignutim uspesima tokom decenije postojanja koju su obeležili pre par meseci. Na svečanom koncertu, predsednik opštine  ,Zoran Vorkapić, rekao je da ti mladi entuzijasti koji su pravi ambasadori ne svoga mesta i svoje opštine, zavređuju da i ove godine otputuju u inostranstvo i da će im lokalna samouprava u tome i pomoći. Rečeno, učinjeno!

Pred sam polazak, predsednik KUD „Dukati“, Mihaj Mikša i umetnički rukovodilac , Zoran Dimković, izjavili su da će i na ovoj turneji osvetlati obraz opštini iz koje dolaze i da će, kao i do sada, na koncertima koji ih očekuju u Francuskoj dati sve od sebe i pokazati se u najboljem svetlu!

Opština Plandište je ove godine pomogla je i KUD „Nikolae Balčesku“ iz Barica da realizuje svoju prvu međunarodnu turneju. Mladim Baričanima koji rade tek godinu dana, nakon što su ponovo pokrenuli rad svoga društva, 2. avgusta predstoji odlazak u Bugarsku, na Balkanski festival foklora u primorskom gradu  Kiten.

G.R.

Scroll to Top