Dva projekta za Plandište

Plandište- Opština Plandište je ove godine dobila dva projekta iz oblasti javnih radova u ukupnoj vrednosti od 1.239.405 dinara,  „Mi Romi smo redovni đaci“ za koji je konkurisala OŠ „Dositej Obradović“ i projekat „Održavanje zasada vetrozaštitnog pojasa na vodozahvatu i komunalni otpad u Plandištu“ za koji je konkurisalo DJKP „Polet“. Kroz ove projekte zaposlenje je našlo 7 osoba.

Filijala Vršac  je ukupno podnela 22 prijave, za Vršac 7, Plandište 8 i za Belu Crkvu 7 prijava. Odlukom o sprovođenju javnih radova koji su ove godine finasirani iz republičkih sredstava odnosno od strane Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, čiji je Služba deo, ove godine je  odobreno ukupno 6 projekata u vrednosti od 9 miliona 603 hiljade 394 dinara – rekla je Ljiljana Pavlov, organizator programa u Filijali Vršac.

            – Izuzetno smo zadovoljni projetom javnih radova, za potrebno vreme, rešavaju se odrđene potrebe. DJKP „Polet“ Plandište već drugu godinu zaredom konkuriše i dobija sredstva za javne radove i zahvalni smo na tome- izjavio je u vezi sa projektom javnih radova, Miloš Popović, direktor komunalnog u Plandištu.

I Centar za socijalni rad Plandište je kao parter u projektu gde je nosilac, Centar za socijalni rad Vršac, počeo da realizuje projekat „Geronto domaćice“. Kako u Centru kažu, ovo partnerstvo nije slučajno, i prošle godine su konkurisali i dobili sredtva za sličan projekat.  U ovkiru ovog projekta u opštini Plandište su angažovane još dve,obučene geronto domaćice koje rad na teritoriji nasenjenih mesta Hajdučica i Banatski Sokolac.

G.R.

Scroll to Top