ИЗВЕШТАЈ 147. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ ПЛАНДИШТЕ – СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА, ЦРКАВА И ВЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА

Данас (15.05.2020.) је одржана прва седница Општинског већа општине Пландиште након укидања ванредног стања у земљи,  147.  На дневном реду седнице којом је председавао Јован Репац, председник Општине Пландиште укупно је било  7 тачака.

Већници Општинског већа општине Пландиште су прво разматрали Предлог Решења о одобравању исплате новчаних награда најбољим студентима са територије општине Пландиште. У оквиру ове тачке, већници су једонгласно одобрили да се најбољим судентима  са теријторије општине Пландиште за њихово залагање и труд током студија и високог процента студирања одобри исплата новчане награде у износу од  50.000,00 динара. Након тога, усвојен је и Предлог Обавезног садржаја смерница за предлагаче програма/пројекета за 2020.годину са свим детаљима о томе како се аплицира и који су детаљи које треба да садржи молба за остваривање права суфинансирање програма и пројеката из области цивилног друштва.

На 147. седници Општинског већа усвојен је и Закључка о покетењу поступка за финасирање програма/пројекета организација цивилног друштва у општини Пландиште за за 2020.годину. У оквиру ове тачке  је речено да је из буџета општине Пландиште за финансирање програма/пројеката цивилног друштва издвојено 3.340.000,00 динара. Од тога, за активности које имају за циљ подстицање и развој аматерског и културно уметничког стваралаштва, истраживање, заштиту и коришћење културних добара и подстицање међународне културне сарадње опредељено је 1.300.000,00, за заштиту права најугроженији категорија становништва опредељено је 1.000.000,00 динара, за активности које  подстичу локално економски развој, 80.000,00 динара, за активности које подстичу развој туристичких потенцијала, 500.000,00 динара, за активности које имају за циљ заштиту и очување животне средине, 200.000,00 динара и за активности омладинских организација, 260.000,00 динара. Већници су на последњој седници  усвојили и  Закључак о расписивању Конкурса за доделу  средстава црквама и верским заједнцама у општини Пландиште након чега је усвојен и Закључка о образовању Комисије за спровођење Јавног конкурса за расподелу буџетских средстава црквама и верским заједницама. За суфинасирање пројеката цркава и верских заједница општина Планиште је из  Општинског буџета  за 2020. годину определила 3милиона динара.

Претпоследња и последња тачка дневног реда били су захтеви и молбе грађана, удружења  и других правних лица и текућа питања.

На крају седнице, председник Општинског већа и председник Општине је већицима најавио још једну седицу  током следеће недеље која је уједно бити и последња у овом сазиву, уочи предстојећих избора.

Scroll to Top