IZVEŠTAJ SA 7. SEDNICE SO PLANDIŠTE

USVOJEN DRUGI REBALANS BUDŽETA

Poslednja, 7. sednica SO Plandište održana je u sredu, 19. oktobar 2016. godine. Odbornici SO Plandište su na sednici razmatrali i usvajali ukupno 25 tačaka dnevnog reda.U radu sednice kojom je predsedavao Endre Sabo, učestvovalo je ukupno 18 odbornika. Na samom početku, predsednik je obavestio odbornike da je formirana Odbornička grupa “Grupa gradjana Zoran Vorkapić – Mi možemo“ koja ima pet odbornika, čiji je predsednik, Vladimir Hudjec. Nakon toga odbornici su usvojili ostavku i prestanak mandata odbornice SO Plandište, Tatjane Đorđevski iz redova vladajuće Srpske napredne stranke a zatim potvrdili manadata novog odbornika, Ljubomira Rakića, sa Izborne liste “Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje”. Novi odbornik Skupštine opštine Plandište je, kao i ostali položio zakletvu da će raditi u interesu svih građana opštine.

Odbornicima je podnet Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Plandište za 2016. godinu u periodu jaunar-jun 2016. godine, a nakon toga i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Plandište za 2016. godinu (drugi dopunski budžet). U okviru ove tačke, odbornici su dobili amandman koji je obrazložio predsednik opštine Plandište, Jovan Repac rekavši da će se iznos od 88.885.775 dinara, za koliko se uvećava budžet opštine, biti utoršen za renoviranje OŠ ”Dositej Obradović” Plandište. Renoviranje, od temelja do krova, počeće u proleće naredne godine. Novac za renoviranje, dobiće se od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Drugim rebalansom, budžet Opština Plandište, uvećava se i po osnovu povećanja poreza na dohodak, dobit i kapitalna dobit kao i po osnovu transfera od drugih nivoa vlasti. Ukupni prihodi i primanja u iznosu od 498.416,523 dinara, zamenjuju se iznosom od 580.402.298 dinara.

Odbornici SO Plandište na poslednjoj sednici su razmatrati i predloge Odluka o donošenju izmena i dopuna Plana generalne regulacije naselja Plandište, o visini zakupnine za poslovni prostor i doneli Odluku o dodeli novčanih nagrada najboljim studentima sa teritorije opštine Plandište. Za ovu godinu, prosek studiranja će biti od 8,5 pa naviše. Ostali kriterijumi ostaju nepromenjeni u odnsu na prošlu godinu sem da će se ove godine konkurisati putem Javnog konkursa.

Nakon toga, odbornici su izglasali više rešenja i imenovali Miroslava Petrovića za direktora Kulturno obrazovnog centra ”Vuk Karadžić” Plandište, po dva nova člana Školskih odbora u sve tri osnovne škole, predstavnika Lokalne samouprave i imenovali novog člana Upravog odbora KOC-a ”Vuk Karadžić” Plandište.

Nakon razrešenja, imenovana je nova Opštinska izborna komisija, kao što su imenovani član i zamenik člana Saveta za međunacionalne odnose opštine Plandište. Takođe je imenovan i Lokalni savet za zapošljavanje opštine Plandište, članovi i zamenici kao što su, nakon razrešenja bivših, izabrani novi predsednik i jedan član Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose.

U okviru poslednje, tačke dnevnog reda, Odoborničkih pitanja, sugerisano je da da Lokalna samouprava pomogne da sve mesne ambulante dobiju internet kako bi lekari mogli pacijentima da zakazuju preglede kod specijalista.

Scroll to Top