КАКО ФИНАНСИРАТИ РАЗВОЈ СОПСТВЕНОГ АГРО БИЗНИСА ЕВРОПСКИМ НОВЦЕМ?

У понедељак 15.01.2018. године у КОЦ-у “Вук Караџић“ Пландиште одржан је инфо семинар под називом IPARD ЗА ПОЧЕТНИКЕ у организацији удружења СЕЛО ПЛУС и консултанске куће АЦДЕ. Инфо семинар отворио је Зоран Брдар, запослен у Општинској управи општине Пландиште, а о разлозима оснивања Удружења СЕЛО ПЛУС која делује у општинама Пландиште, Бела Црква и граду Вршцу, говорио је Славиша Максимовић, члан већа за рурални развој града Вршца.

Максимовић је том приликом рекао да је удружење грађана СЕЛО ПЛУС као невладина, нестраначка и непрофитна организација основана 2017. године уз помоћ града Вршца и Чешке развојне агенције са визијом да по правилима LEADER концепта ЕУ унапређује сеоску комуналну, пословну, културну, социјалну, еколошку и спортску инфраструктуру, пољопривредну производњу, прераду и продају пољопривредних производа и сеоски етно и екотуризам у Пландиштанским, Белоцркванским и Вршачким селима.

О пројекту IPARD ЗА ПОЧЕТНИКЕ говорила је Данијела Боу, председница Удружења и том приликом рекла да је циљ пројекта да власници  пољопривредних газдинстава, агро предузећа и директори задруга што боље припреме конкурсну документацију за добијање националних и европских подстицаја за развој властитог агро бизниса.

О IPARD програму ЕУ и националним мерама Републике Србије на скупу је говорио Радојица Мојсијев, пројектни директор консултанске куће АЦДЕ.

Он је том приликом објаснио процедуре за припрему документације и услове за конкурисање за IPARD програм.

После одговора на питања учесника скупа, Зоран Брдар је заинтересованим поделио упитнике и позвао их да испуњене упитнике врате њему како би и у општини Пландиште започео процес припреме пољопривредника за финансирање њиховог агро бизниса Европским парама из IPARD програма ЕУ

Scroll to Top