ПЕТРОВДАНСКИ ДАНИ 2023

У насељеном месту Велики Гај у периоду од  08-12. јула обележавају се Петровдански дани, у склопу организовања месне и храмовне славе.

Захваљујући одличној организацији претходних година, МЗ Велики Гај и сами мештани надају се да ће и ове године окупити велики број посетилаца, пријатеља из суседних општина, али и гостију из иностранства. Читава манифестација предвиђа богати културно уметнички програм, спортске активности, активности удружења из Великог Гаја, кулинарска такмичења. Све ово се организује уз велику помоћ и подршку МЗ Велики Гај и Општине Пландиште.

Сви посетиоци у Великом Гају ће имати прилику да учествују и опробају се у Петровданској гулашијади, својеврсном такмичењу у спремању куваних јела, права посластица за гастрономе, која је заказана за недељу 09.07. са почетком у 9 часова.

Багата спортска активност и такмичења почињу са Меморијалним турниром у гађању глинених голубова „Бана и Боба“ који је планиран за суботу 08.07. са почетком у 10 часова, док је у недељу 09.07. планирано велико такмичење у боћању.

Ове године МЗ Велики Гај организује и хуманитарни турнир у малом фудбалу за прикупљање новчаних средстава за малог Матеју Пољака. Котизација за учешће на овом турниру је минимално 5.000,00 динара и сва прикупљена средства биће усмерена за ову хуманитарну акцију.

У среду 12.07. са почетком од 9 часова одржава се Света литургија у храму Светих Апостола Петра и Павла.

Scroll to Top