ПОТПИСAНИ И УРУЧЕНИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ СТУДЕНТИМА

ОВЕ ГОДИНЕ ПОМОЋ ЗА 23 СТУДЕНТА

У понедељак, 6. јануара, у просторијама КОЦ „Вук Караџић“ у Пландишту, у организацији Кабинета председника Општине и Канцеларије за младе општине Пландиште, свечано су потписани и уручени Уговори о додели новчане помоћи студентима прве године основних и мастер студија који у школској 2021/2022. години први пут уписују годину на неком од државних факултета. Уговоре је потписао председник Општине, Јован Репац који се први обратио студентима честитајући им празнике и упис на жељени факултет изразивши наду да ће се, након завршетка студија вратити и стечено знање применити у општини Пландиште. Председник је изјавио да се Локална самоупрва труди да помоћ, из године у годину буде већа.

Нека ова помоћ буде подстицај и мотивација да будете добри студенти, да остварите висок просек па да догодине примите награду за успех током студирања, рекао је председник општине Пландиште. Ове године, услове за добијање новчане помоћи у укупном износу од 80.000 динара, (у 8 месечних рата) је остварило 17 студента основних студија од којих је један студент одустао. У школској 2021/2022. години су то: Вук Попадић, Драгана Шкорић, Ања Грујин, Анабела Јаворина, Тијана Миљуш, Тамара Ерцег, Ивица Николовски, Јелена Јовановић и Драгана Гроздановић из Пландишта, Александар Хорват и Мануела Гајта из Маргите, Дијана Бранковић и Дејан Бранковић из Хајдучице, Огњен Белић из Великог Гаја, Лана Керкез из Милетићева и Сара Глигоревић из Марковићева.

Од прошле године, Општина помаже и студенте прве године мастер и докторских студија који студирају на државним факултетима. Из општине Пландиште, ове године прву годину мастер студија је уписло 7 који испуњавају услове конкурса за добијање ове помоћи. Износ помоћи је исти као и за студенте основних студија. То су: Бруно Сокола Симон из Јерменовца, Бранко Миљуш из Банатског Соколца, Ђорђе Глоговац из Хајдучице и Огњен Адамовић, Милица Тинтор, Милица Павловски и Ања Милевски из Пландишта.

Свеченом уручењу Уговора присуствовали су и Јелена Леонтијевић, председница Комисије за доделу помоћи студентима и Драгослав Аврамовић, координатор Канцеларије за младе Општине Пландиште.

Scroll to Top