ПОТПИСАНИ И УРУЧЕНИ УГОВОРИ О ФИНАНСИЈСКОЈ ПОМОЋИ

И У ШКОЛСКОЈ 2023/2024. ОПШТИНА ПОМАЖЕ СТУДЕНТЕ ПРВЕ ГОДИНЕ

Сви студенти са територије општине Пландиште који су у школској 2023/2024. години уписали прву годину студија на државном факултету, у петак, 05.01.2024. године потписали су Уговоре о додели новчане помоћи. Студенте је поздравио Јован Репац, председник Општине Пландиште, изразивши наду да ће се неко од њих вратити у Пландиште и ту засновати радни однос и тако помоћи своју општину. Председник је такође студентима пожелело успех у студирању и срећне предстојеће празнике. Иначе, овакав вид подстицаја и помоћи студентима прве године основих студија на државним факултетима, Општина практикује већ дуже време а од пре две године подстицајна средства за упис у прве године студија добијају и студенти мастер и докторских студија на државним факлутетима.

Ове године новчану помоћ је добио 21 студент, студенти докторских студија: Теодора Деспотовски и Невена Гроздановски, студенти мастер студија: Силвија Демше, Мирјана Поповић и Маја Боројевић и студенти основних студија: Андреј Тот, Ђуро Поповић, Јелена Попадић, Стеван Аврамовић, Чила Барна, Дејана Вучковић, Марија Куневски, Јована Фохт, Јована Поцић, Петар Мишић, Милица Лукић, Кристина Мирковић, Немања Ракочевић, Марија Буљ, Милица Милић и Немања Јокић.

Поводом потписивања уговора студенти су рекли да им ова врста подстицаја много значи и да покривају трошкове смештаја или исхране у студентским домовима. Студенти ће ове године примати укупно 80.000 динара у десет месечних рата по 8.000,00 динара. На потписиовању уговора била је присутна и Дијана Маџовски, саветница у Одељењу буџета и Драгослав Аврамовић, координатор Канцеларије за младе.

Scroll to Top