У ОРГАНИЗАЦИЈИ ЦРВЕНОГ КРСТА ПЛАНДИШТЕ ОДРЖАН КВИЗ „ШТА ЗНАШ О ЗДРАВЉУ?“

 

У организацији Црвеног крста Пландиште, у понедељак, 10. априла је одржано Општинско такмичење за ученике Основних школа на тему здравља адолесцената.

У просторијама ЦК Пландиште одржан је квиз под називом “Шта знаш о здрављу?“ у којем су се такмичиле победничке екипе школских такмичења, све три основне школе са територије општине Пландиште.

Најбоље екипе ученика из све три основне школе, одмериле су знање из 6 области и то: Раст и развој адолесцената, Развојно психолошки проблеми адолесцената, Исхрана, Кожа у адолесценцији, Лична хигијена адолесцената и Историјат Црвеног крста. Из сваке области екипе су одговарале на по два питања. Највише знања овога пута поклазала је екипа ОШ “Јован Стерија Поповић“ из Велике Греде у саставу Вукашин Иванчевић, Вукашин Матијевић и Лука Опачић.

Ова екипа ће 12. априла бранити боје ЦК Пландиште на Покрајонској смотри знања у Новом Саду која се организује поводом Светског дана здравља.

Жири који је оцењивао показано зање такмичара, радио је у саставу: Марта Кравић, учитељица у ОШ “Јован Стерија Поповић“ и Бранка Фодор, психолог у ОШ “Доситеј Обрадовић“.

Scroll to Top