УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ „АКТИВИЗАН МЛАДИХ КАО СНАГА ДРУШТВЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ“

У оквиру Пројекта Канцеларије за младе Пландиште, који је финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину из Новог Сад, у сарадњи са Црвеним крстом Вршац и Црвеним крстом Пландиште, у периоду од 10. до 14. јула, реализован је Међународни камп за волонтере из Црвеног крста Вршац, Пландиште, Caras Severin и Hargite из Румуније.

Волонтери су имали прилику да се упознају са начином рада и активностима које се реализују у оквиру својих организација и размене искуства, као и да се унапреди сарадња самих организација.

Такође, стручни сарадник за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Војводине Јелена Милић одржала је едукацију на тему “Добровољно давалаштво крви у кризним ситуација” и Мирјана Манојловић, дугогодишњи волонтер организације ЦК Пландиште, предавање на тему “Стрес и превенција синдрома сагоревања”. Током слободних активности, домаћини кампа, волонтери и професионално запослени у Црвеном крсту Вршац, Пландиште и Канцеларије за младе, организовали су многобројне обиласке у циљу упознавања аутентичних крајева на територији општине Вршац и Пландиште.

Scroll to Top