„ВУКОВЦИМА“ УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ

Данас је у малој Сали СО Пландиште најбољим ученицима основних школа општине Пландиште, генерације 2021/2022. председник Општине, Јован Репац свечано је уручио Вукове дипломе, књигу и новчану награду у износу од 20.000 динара. Ове године, у општини Пландиште је укупно 12 ученика који су носиоци Вукове дипломе. Поздрављајући све присутне и честитајући изузетан успех ученицима, председник је пожелео да сви ученици упишу жељене школе и заврше жељене факултете. Такође је изразио наду да ће по завршетку факултета неко од њих и да се врати и да свој допринос да у даљем развоју општине Пландиште. Општина Пландиште ће наставити да помаже даље школовање својих суграђана, како средњошколаца тако и студента. Како је председник рекао, жеља Општине јесте да мотивише и подржи успех, али и да помогне родитељима у школовању деце. Општина ће настојати истражити начине и у будуће да помаже све оне који желе да се образују, у границама својих могућности.

На свечаној додели диплома и награда уз најбоље ученике били су њихови родитељи, разредне старешине и директори све три основне школе (Сава Дивљаков, Вишња Манојловић и Мирослав Маричић). У име Општине, награде су уручивали, председник Општине, Јован Репац, начелница Друштвених делатности, Магдалена Тошић и Јелена Леонтијевић, стручни сарадник у организацији уручивања награда ученицима. У ОШ “Доситеј Обрадовић“ Пландиште, највећој на територији општине Пландиште са подручним одељењеима, ове године је било 8 ученика Вуковаца: Теодора Паску, Александар Недимовић Клипа, Емилија Секулић, Нина Гламочлија, Милица Бекић, Анабела Ивановски, Тамара Мајкић и Сара Милошевић. Ученик генерације је Александар Недимовић Клипа.

У ОШ ”Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди ове године је било три Вуковца, Сара Девић, Сара Павковић и Анђела Мркела. Ученик генерације у овој школи је Сара Девић. У ОШ “Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици, у школској 2021/2022. години једини Вуковац у ученик генерације је био Лука Течи.

У име награђених ученика свима који су допринели успешном завршетку осмогодишњег школовања захвалила је Сара Милошевић као и Александар Недимовић Клипа.

 

Scroll to Top