ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКА ГОДИНЕ ПРЕДСЕДНИК И ЗАМЕНИК ОПШТИНЕ УРУЧИЛИ ПОКЛОНЕ ПРВАЦИМА

У среду, 01. септембра, звоно је означило почетак нове школске године у све три основне школе са територије општине Пландиште. Као и сваке године, најузбуђенији су били ђаци прваци. И ове године, Општина Пладниште је из буџета издвојила средства за поклон пакете ђацима првацима који су први пут сели у школске клупе. Свим првацима у општини Пландиште уручена је школска торба – ранац и основни прибор за наставу, перница, дрвене бојице, фломастери, свеске, блок за цртење, лењир. Јован Репац, председник Општине уручио поклоне малишанима из ОШ “Доситеј Обрадовић” са подручним одељењима у Маргити, Великом Гају, Барицама и Јерменовцима. Душан Ћурчић заменик председника Општине, поклоне је уручио првацима из ОШ “Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди и Милетићеву и ОШ “Јован Јовановић Змај“ у Хајдучици и Старом Лецу.

У школској 2021/2022. години, у све три основне школе са територији општине Пландиште у први разред укупно је пошло 74 првака (41 дечак и 33 девојчице), за 21 више него прошле године. У највећој школи их има 52 – у Пландишту 32, Маргити 9, Барицама 4, Великом Гају 2 ђака и Јерменовцима 5. У Великој Греди ове школске године има 10 првака, у Милетићеву 2, у Хајдучици 6 и у Старом Лецу 4.

Председник је том приликом изјавио да му је велико задовољство да може првацима да пожели срећан и успешан почетак нове школске године.

– Ово је велики корак на једном путовању и унапређењеу ваше едукације и образовања. Пред вама је пут на ком морате да уложите много рада и труда и надам се да ћете имати много успеха у даљем школовању и да ћете израсти у велике и успешне људе. Као и сваке године, Локална самоуправа се потрудила да најмлађим полазницима у школу обезбеди пригодне поклоне у виду ранчева, школског прибора и едукативног материјала како би родитељима олакшали припрему деце за наставу. Ово је само мали знак пажње којим показујемо бригу за наше најмлађе школарце, мали гест којим желимо да им покажемо да смо увек ту за њих, да смо њихов ослонац и подршка на путу стицања знања и образовања. Врло сам срећан кад видим оволики број деце тако насмејане и раздрагане, јер ви сте наша будућност и наша радост, изјавио је председник Општине Пландиште, Јован Репац у свом обраћању присутним ђацима и родитељима.

Заменик председника, Душан Ћурчић, свим првацима Општина Пландиште пожелео је срећан полазак у школу, добар успех и пуно добрих оцена, да буду добри ђаци и добри људи.

 

 

 

Scroll to Top