Završen prečistač u Hajdučici


Predsednik opštine Plandište, Zoran Vorkapić i direktor Aquaflota iz Republeke Slovačke, ing. Vladimir Leckeši su zvanično potpisali protokol o predaji prečistača otpadih voda u Hajdučici u trajno vlasništvo opštini Plandište.

Protokol je rezultat razvojnog projekta koji je preko Slovak Ejda, razvojne agencije Republike Slovačke, realizovan na teritoriji opštine Plandište a koji se odnosi na izgradnju prečistača optadnih voda u Hajdučici. Ukupna vrednost projekta izgradnje prečistača je 238 hiljada evra. Inače, izrada prečistača je deo projekta izgradnje kanalizacione mreže u ovom naseljenom mestu gde je Ministarstvo NIP-a obezbedilo sredstva u iznosu od oko 40 miliona dinara. Ukupna vrednost ovog projekta je preko 660 hiljada evra.

Opština Plandište je finansirala izradu projektno tehničke dokumentacije za ovaj projekat.

Zvaničnom potpisivanju protokola prisutvovali su Martin Bielik, treći sekretar Ambasade Republike Slovačke, dr Tomislav Stantić, pokrajinski sekretar za loklanu samoupravu i međuopštinsku saradnju, Ivica Žarkov, načelnik Južnobanatskog okruga, članovi Projektnog tima, Danijel Babka i Ivan Palinkaš kao i predstavnici ustanova i institucija čiji je osnivač opština Plandište i ostale zvanice.

G.R.

Scroll to Top