ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ СТАМБЕНИХ ЗГРАДА, ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА – ОПШТИНА ПЛАНДИШТЕ ПОТПИСАН УГОВОР О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОГРАМА

У згради градске управе у Краљеву свечано је потписан Уговор о суфинансирању програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова које спроводи општина Пландиште. Свечаном потписивању уговора присуствовао је заменик председника Општине Пландиште, Душан Ћурчић.

На основу спроведеног Јавног позива за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, Општина Пландиште је као носилац програма конкурисала код надлежног Министарства за рударство и енергетику и овом приликим потписали смо Уговор о суфинансирању програма који је од изузетне важности за унапређење пројекта енергетске ефикасности.

Додељена средства пред-стављају наменски трансфер које се користе за тачно дефинисане радове и пројекте како би грађанима општине Пландиште ставили на располагање средства и на тај начин помогли енергетску санацију објеката. У наредном периоду биће расписан конкурс са детаљним условима и правилима који ће грађани остварити како би добили опредељена средства. – изјавио је заменик председника Општине Пландиште Душан Ћурчић.

Заменик је такође рекао да је релизација оваквих пројеката показатељ одлучне и смерне политике коју води председник Републике Србије, Александар Вучић и представници локалне самоуправе у Пландишту, са циљем да свим грађанима наше општине ставе на располагање новчана средства обезбеђена конкурсом, која ће грађани општине Пландиште искористити за санацију својих породичних кућа, станова и стамбених зграда.

 

Scroll to Top