ГИЗ УРУЧИО ЗАХВАЛНИЦУ ОПШТИНИ ПЛАНДИШТЕ

УСПЕШНА РЕАЛИЗАЦИЈА ЗАЈЕДНИЧКОГ ПРОЈЕКТА ЗА ДЕЦУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

Општина Пландиште, у сарадњи са ГИЗ-ом (немачком владином агенцијом за техничку подршку и сарадњу) и Министраством за рад, запошљавање борачка и социјална питања, од марта 2019. године, потписивањем Меморандума о разумевању, успешно реализује пројекат „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“ чије је тежиште на унапређењу социјалних услуга.
У знак захвалности за изузетну сарадњу на овом пројекту који се у Србији реализује као пилот пројекат, Александар Прица, представник невладине организације „Дуга“ из Шапца уручио је Захваницу Општини Пландиште. Захвалницу је примио Душан Ћурчић, заменик председника општине Пландиште који је том приликом захвалио ГИЗ-у и рекао да Општина Пландиште има развијену услугу социјалне заштите „Помоћ у кући за старија и одрасла лица“ која већ 8 година функционише на територији целе општине. У оквиру ове услуге запослено је 10 геронто домаћице а задовољних корисника ове услуге је преко 120.

– Кроз овај пројекат желимо да успоставимо нову услугу социјалне заштите „Помоћ у кући за децу са сметњама у развоју и њихове породице“. ГИЗ нам је пружио огромну подршку кроз доношење законских аката за ову услугу, затим је обезбедио обуку за 10 неговатељица, 5 електричних бицикала који ће помоћи неговатељицама за лакше и брже обављање посла. Одржане су многе обуке за раднике из система социјалне заштите и пружаоце услуга, што је умногоме помогло за подизање њихових компетенција, рекао је заменик председника Општине Пландиште.
Такође је речено да је Општина у два, три наврата добила велику помоћ од ГИЗ-а и у борби против КОВИД 19 пандемије у виду заштитних маски, визира, рукавица и других хигијенских, дезинфекционих средстава.

Координатор пројекта за Општину Пландиште, Татјана Ђорђијевски је овом приликом рекла да је Општина на корак од увођења нове услуге која ће бити велика помоћ како деци са сметњама у развоју тако и њиховим родитељима. Такође је , још једном захвала Гиз-у на свесрдној подршци коју је Општини пружио до сад и коју ће пружати и на даље за све време трајања овог пројекта.
– Драго нам је што је пројекат продужен до 31. марта 2023. године и што ћемо и даље наставити да сарађујемо на добробит наших грађана који су у систему потреба социјалне заштите, посебно се осврћући на приоритетне и рањиве групе – изјавила је том приликом, координатор пројекта, Татјана Ђорђијевски.
Додели Захвалнице присуствовале су и Александра Одавић Мак, начелница Општинске управе општине Пландиште и Ђурђевка Тафра, директорица Центра за социјални рад општине Пландиште.

Scroll to Top