Izveštaj sa XXIX sednice SO Plandište

Iako se po Plandištu šuškalo i širile su se nezvanične glasine da za održavanje XXIX sednice SO Plandište neće biti kvoruma, u radu poslednje sednice SO Plandište kojom je predsedavala Jagoda Banjanin, učestvovalo je 20 od 23 odbornika.

Sednica je ukupno imala 13 tačaka dnevnog reda.

Dnevni red je jednoglasno usvojen kao i većina odluka, odnosno Odluka o usvajanju Plana za upravljanje otpadom za period 2010-2020. godina kao i Odluka o određivanje lokacije za odlaganje internog otpada. Prvi put u ovom sazivu, jednoglasno je usvojen i Izveštaj o poslovanju DJKP „Polet“ Plandište, Predškolski program za školsku 202-2011. predškolskoj ustanovi Srećno detinjstvo – Plandište i jednoglasno je data saglasnost predškolskoj ustanovi Srećno detinjstvo za otvaranje grupe predškolskog uzrasta u naseljenom mestu Kupinik.

Odbornici su na poslednjoj sednici SO Plandište doneli odluku o obrazovanju Komisije za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta koja će i u ovom mandatu raditi u sastavu, Zoran Majkić, predsednik i članovi Zoran Petković, Jadranka Graovac, Dušan Donevski i Dragoslav Avramović.

Ostale tačke odnosile su se na razrešenja i nova imenovanja. Roža Ilona i Vikentije Nistor koji su zvanično istupili iz Grupe građana Mi možemo, mi hoćemo – Zoran Vorkapić, zajedno sa odbornikom G 17 Plus, Goranom Latkovićem, formirali su novu odborničku grupu Ujedinjeni regioni Srbije čiji je predsednik Vikentije Nistor. Iz tog razloga, izvestilac po ove četiri tačke dnevnog reda, Nada Lunc, je obrazložila da ova dva odbornika više ne mogu da budu članovi Komisija u čijem radu su učestvovali kao predstavnici GG Mi možemo, mi hoćemo. Umesto njih, za nove članove Komisije za društvene delatnosti imenovan je Miroslav Marček i za člana Mandatno-imunitetne komisije, imenovan je Gruja Pasku.

U okviru ovih tačaka, predsednik opštine, Zoran Vorkapić je zahvalio odbornicima na dosadašnjoj saradnji u okviru GG Mi možemo, mi hoćemo i rekao da nema napredka u radu kada se lični interesi stave ispred opštih.

Odbornička pitanja postavljana su na vište tema, od toga zašto se vrši pritisak na predsednika MZ Hajdučica do toga da li ima načina da se napuštene montažne kuće koje su sazidane u vreme zemljotresa, devedesetih godina, u Miletićevu i Banatskom Sokolcu, daju na korišćenje novim vlasnicima.

G. R.

Scroll to Top