U klupama više prvaka

Prošle školske godine u sve tri osnovne škole opštine Plandište zajedno sa područnim odeljenjima, u prvi razred je krenulo 91 učenik. Ove godine, na sreću, broj prvaka je povećan za dva odeljenja. U prvi razred u školskoj 2010/2011.god., na teritoriji opštine Plandište, u prvi razred je krenulo ukupno 127 prvaka, za 36 više nego lane.

U najvećoj osnovnoj školi u opštini, u OŠ „Dositej Obradović“ Plandište sa 4 područna odeljenja, ove godine ima 83 prvaka, za 21 više nego prošle godine i to u Plandištu 49, za 14 više nego prošle godine, u Velikom Gaju 4, kao i prošle godine, u Margiti 13, Baricama 2 i Jermenovcima 15, 9 učenika pohađa nastavu na srpskom i 6 na mađarskom jeziku, rekao je Sava Divljakov, direktor ove škole.

I u školi u Velikoj Gredi, po rečima direktora, Nikole Vučkovića, broj prvaka je ove godine veći nego u prošloj školskoj godini. U OŠ „Jovan Sterija Popović“ Velika Greda sa područnim odeljenjima, ove godine je u prvi razred krenulo 27 prvaka, 11 u Miletićevu i 16 u Velikoj Gredi što je tri puta vie nego lane.

U Školi u Hajdučici je stanje drugačije, tamo je ove godine manje prvaka nego prošle godine 17, za 3 manje nego lane. Po rečima direktora ove škole, Vlajka Rakovića, u Hajdučici je 13 prvaka a u odeljenju ove škole u Starom Lecu 4 prvaka.

Svi učenici prvog razreda su i ove godine dobili besplatno knjige zahvaljujući Ministartstvu obrazovanja. Novina je to da su i učenici drugog razreda takođe zahvaljujući ovom ministarstvu dobili besplatne knjige što će, sigurno je, itekako pomoći osiromašenim roditeljskim budžetima.

G. R.

Scroll to Top