Одржан први семинар у оквиру пројекта BANATSMART

Дана 5. октобра 2018. године у великој сали хотела Војводина у Зрењанину, одржан је први семинар који је организован у оквиру пројекта „Паметне урбане услуге путем униформних стандарда квалитета јавне инфраструктуре за већу ефикасност – BanatSmart“.

Тема овог семинара била је посвећена уштедама енергије које се могу остварити кроз адекватно управљање потрошњом у јавној расвети, као и свим другим установама и организацијама од општег (јавног) интереса, попут локалне администрације, културних, спортских, образовних институција итд.

 

Главне теме овог семинара биле су:

  • Објекти јавне намене – тренутна ситуација и изазови
  • Објекти јавне намене- нови трендови у архитектонском дизајну у смислу енергетске ефикасности
  • Радионица

Од укупно 43 присутних на овом семинару били су представници пројектних партнера, представници локалних самоуправа Средњебанатског и Јужнобанатског управног округа, представници образовних институција, јавних предузећа, као и представници приватног сектора.

Пројекат реализује Регионални центар за друштвено-економски развој – Банат, у партнерству са Општином Пландисте, општином Рекаш из румуније и Аенцијом за управљање енергијом Темишварског округа а уз финансијску подршку Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија (Interreg – IPA CBC Romania Serbia Programme), са основним циљем побољшања енергетске ефикасности и очувања животне средине.

Scroll to Top