ПОДЕЛА УРГЕНТНИХ ПАКЕТА ХРАНЕ И ХИГИЈЕНЕ

Актуелна епидемиолошка ситуација везана за Цовид-19 проузроковала је многе тешкоће и проблеме људима у заједници, лицима која су била угроженакао и особама које су се ради новонастале ситуације нашле у стању да им је потребна помоћ и подршка.

На захтев Црвеног крста Војводине, Влада АП Војводине је из Покрајинских робних резерви обезбедила 10.000 ургентних пакета хране и хигијене, од чега је за општину Пландиште опредељена количина од 100 пакета.

Волонтери Црвеног крст Пландиште су одмах након добијања артикала кренули са паковањем и 21. априла започета је подела пакета хране и хигијене на територији општине Пландиште. Дистрибуција се врши возилом Црвеног крста, а пакети се односе свакој породици на кућну адресу.

Уз поменуте пакете, Црвени крст Пландиште ће најугроженијим породицама поделити 105 кг козијег сира, добијеног на поклон од фарме „Срећна коза“ из Великог Гаја и 40 теглица меда, које су чланови Удружења пчелара општине Пландиште „Банатска матица“ прикупили и поклонили Црвеном крсту.

У редовним дистрибуцијама Црвени крст Пландиште добија 400 пакета хране и хигијене за најугроженије породице на територији општине Пландиште, ових 100 ургентних пакета подељено је у сарадњи са Центром за социјални рад Пландиште само најугроженијим породицама са више деце, особама са инвалидитетом и самачким старачким домаћинствима која су најугроженија актуелном ситуацијом.

Scroll to Top