РАДНА ПОСЕТА КОМПАНИЈЕ НИС – МЕТ ENERGOWIND И WIND PARK PLANDIŠTE РАДИ ИЗГРАДЊЕ ВЕТРО ПАРКА У ПЛАНДИШТУ

Председник Општине Пландиште Јован Репац, примио је данас у прву званичну посету новоизабраног директора компанија НИС-МЕТ Energowind и Wind Park Plandište, пројектних компанија које ће изградити ветроелектрану Пландиште 1.

Ветропарк Пландиште 1 састојаће се од 34 ветро турбине, укупног капацитета 102 MW.

Председник Општине Пландиште Јован Репац изјавио је да је задовољство што озбиљни инвеститори попут НИС-а и њихових партнера из МЕТ групе желе да инвестирају у Пландиште.

Надамо се да ће овај велики инфраструктурни објекат коначно бити изграђен и да ће значајно допринети енергетском систему Србије и циљевима који се тичу многим изворима енергије. Верујемо да ће изградња ветропарка допринети подизању локалне економије, упошљавању грађана, као да ће и донети локалној заједници друге посредне и непосредне бенефите – изјавио је на састанку председник Општине Пландиште.

Исказујући задовољство због срдачног пријема, Борис Грановски је казао да ће се компанија коју води максимално трудити да током изградње, али и оперативног рада ветропарка допринесе побољшању живота локалне заједнице.

Наш план је да током ове године започнемо изградњу ветропарка како бисмо 2021. године имали потпуно оперативан ветропарк. Као друштвено одговорна компанија информисаћемо локалну самоуправу и грађане о свим корацима, а такође ћемо се трудити да допринесемо унапређењу заштите животне средине и побољшању економије – рекао је Грановски.

Поред председника Општине Пландиште Јована Репаца и новоизабраног директора компанија НИС-МЕТ Energowind и Wind Park Plandište Бориса Грановског, састанку су присуствовали и  председник СО Пландиште Ендре Сабо, заменик председника Општине Пландиште Горан Доневски, начелница Општинске управе Општине Пландиште Александра Одавић Мак и Данијела Исаиловић менаџер за односе са државним институцијама и лиценцирање у ветропарку Пландиште.

Scroll to Top