СТРАТЕГИЈА РУРАЛНОГ РАЗВОЈА РАДИОНИЦА У ПЛАНДИШТУ

У уторак 06.10.2020. године у сали Културно – образовног центра “Вук Караџић“ Пландиште у Пландишту, одржана је још једна у низу радионица Удружења “СЕЛО ПЛУС“ у склопу израде Стратегије руралног развоја насељених места града Вршца и општина Пландиште и Бела Црква, а коју финансира Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде преко Управе за аграрна плаћања.

Веома успешну радионицу отворио је Славиша Максимовић, члан Градског већа града Вршца за рурални развој, а потом је др Мирослав Ступар урадио детаљну СВОТ анализу свих потреба и актуелних проблема са мештанима Пландишта и околних насељених места, уз активно учешће свих присутних.

Закључено је, да се анимира и обавести што већи број мештана села у општини Пландиште о изради ове Стратегије, те да се сви заинтересовани путем упитника на сајту удружења “СЕЛО ПЛУС“ укључе у реализацију свих својих идеја које могу реализовати кроз ово партнерство.

Истог дана представници удружења “СЕЛО ПЛУС“ посетили су и Јавно предузећа “ПОЛЕТ“ из Пландишта и кроз СВОТ анализу евидентирани су сви проблеми и потребе мештана, међу којима се посебно истакао проблем дивљих депонија у скоро свим насељеним местима општине Пландиште.

Такође, наглашен је и проблем одласка младих из села и неповољна демографска ситуација у готово свим насељеним местима општине Пландиште.

Scroll to Top