УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА „И ЈА САМ УЧЕСНИК У САОБРАЋАЈУ“

Савет за безбедност саобраћаја Општине Пландиште, у сарадњи са ОШ “Доситеј Обрадовић” Пландиште, спровео је акцију под називом “И ја сам учесник у саобраћају” током које су организована такмичења и едукације на тему безбедног управљања бициклом у саобраћају.

“Савет за безбедност саобраћаја Општине Пландиште сваке године спроводи акције које првенствено имају за циљ да едукују најмлађе учеснике у саобраћају како да се понашају у саобраћају, како да управљају бициклима и мопедима на безбедан начин, како би се осећали сигурно и безбедно. Кроз реализацију оваквих акција трудимо да подигнемо свест људи да су деца најугроженија категорија у саобраћају и да са великом пажњом и опрезом сви који управљају моторним возилима морају да се крећу посебно у близини школа и вртића. Овакви пројекти наилазе на велико интересовање код деце, што нам је и крајњи циљ, да их едукујемо, упознамо са правилима саобраћаја, упознамо са чињеницом да без обзира што су још увек деца да морају да воде рачуна од другим учесницима у саобраћају.“ – изјавио је председник општине Пландиште Јован Репац.

У оквиру акције „И ја сам учесник у саобраћају“ организовано је такмичење у полигонској вожњи бицикла. У оквиру две категорије учесника, 28 ученика ОШ “Доситеј Обрадовић” Пландиште од петог до осмог разреда такмичило се у савлађивању препрека, тактичности и спретности, током ког су деца показала велику умешност у управљању бициклом.

Након завршетка такмичења председник општине Пландиште Јован Репац поделио је свим учесницима пригодне поклоне у виду заштитне кациге, светлећих катадиоптера, сигурносних ланаца за бицикло и промотивних флајера, а за најуспешније такмичаре у обе категорије награда је била бицикло.

У категорији ученика 5. и 6. разреда најуспешнији је био Борисављевић Вања, док је у категорији ученика 7. и 8. разреда најбољи био Гроздановић Дино. Свим учесницима честитамо на постигнутом резултату и успешно спроведеној обуци.

Scroll to Top