Vesela družina Deda Mraza

Od 2006. godine Crveni krst Plandište, u saradnji sa STUP-om Vršac svake godine  realizuje   novogodišnju akciju za najmlađe pod nazivom „VESELA DRUŽINA DEDA MRAZA“. Cilj akcije je da se dolaskom Deda Mrazeva i podelom slatkiša najmlađima ulepšaju novogodišnji praznici. Akcija je namenjena svoj deci, kao i onima koji se još uvek osećaju kao deca.

Ove godine glavni sponzor akcije bila je Opština Plandište koja je obezbedila slatkiše i balone za 1000 dece. Pored opštine, u obezbeđivanju slatkiša za decu uključile su se i mesne zajednice: Margita, Velika Greda, Hajdučica i Markovićevo. Sponzori vatrometa u Plandištu bili su: DJKP „Polet“ Plandište, STR „Mini-metal“  i  TZR „Bonkili“. Tehnička podrška u ozvučenju dobijena je od Kulturno obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ Plandište, a medijski sponzor bila je TV „Banat“. Ove godine „Vindija“ je bila sponzor ručka za Deda Mrazeve, u čijoj je pripremi pomogla pekara „Oskar“. Obilazak naseljenih mesta započeo je u nedelju 26.decembra  u 9 sati  ujutru, a završio se vatrometom u Plandištu, posle 17 sati. Odziv dece u nekim naseljenim mestima bio je slabiji nego ranijih godina.  U realizaciji akcije učestvovalo je 30 mladih saradnika Crvenog krsta Plandište. Po prvi put, organizovano je i zajedničko kićenje velike jelke na Trgu Saše Jorgovana u Plandištu.

U ovoj akciji učestvovao je deo ekipe Deda Mrazeva i deca koja su od kuće donosila ukrase i zajedno sa Deda Mrazom okitila svoju jelku. Svake godine Vesela družina Deda Mraza posećuje i Dom „1.Oktobar“ u Starom Lecu. Uz druženje sa korisnicima vrši se i podela slatkiša koje je obezbedio Dom. Vesela družina Deda Mraza je akcija koja se realizuje samo u Opštini Plandište, a jedinstvena je po načinu realizacije, broju dece koju obuhvata i velikom broju mladih koji su deo Vesele družine.

Crveni krst Plandište.

Scroll to Top