Одржан други тематски семинар у оквиру пројекта BANATSMART

Одржан други тематски семинар у оквиру пројекта BANATSMART Дана 29. новембра 2018. године на простору Туристичког комплекса „Мркшићеви салаши“ у Српском Итебеју, одржан је други, од укупно три пројектом планирана семинара под називом „Енергија из обновљивих извора и како је користити у пољопривреди“. Семинар је саставни део активности пројекта „Паметне урбане услуге путем униформних стандарда квалитета јавне инфраструктуре за већу ефикасност – BanatSmart“ финансиран из Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија (Interreg – IPA CBC Romania Serbia Programme).

Тема семинара била је посвећена производњи енергије из обновљивих извора и могућностима њене примене у пољопривреди, а учесници семинара, њих укупно 30, били су индивидуални пољопривредни произвођачи, представници земљорадничких задруга, удружења пољопривредника из Средњег и Јужног Баната. Пројекат реализује Регионални центар за друштвено-економски развој – Банат, у партнерству са Општином Пландиште, Општином Рекаш из Румуније и Агенцијом за управљање енергијом Темишварског округа, са основним циљем побољшања енергетске ефикасности и очувања животне средине.

Догађају су осим претходно споменутих учесника присуствовали и представници партнера на пројекту и РЦР Банат, као и представници медија

Scroll to Top